Werkproces

WORK-FLOW BOHERO 

BOHERO krijgt het grootste gedeelte van de goederen aangeboden uit de plaatsen Borculo, Geesteren, Gelselaar en Haarlo.

Er zijn twee mogelijkheden om de goederen bij Bohero aan te leveren:

 1. De goederen zelf brengen bij de afgifte plek bij BOHERO, Oude Needseweg 21 te Borculo.
 2. De goederen laten ophalen door een van onze bestelauto ’s door het centrale nummer in Arnhem te bellen, die dan de rittenstaat doorgeeft aan de planning van BOHERO.

De goederen kunnen van dinsdag tot en met zaterdag aangeleverd en opgehaald worden.

De aangeboden goederen worden door de ontvangers van BOHERO geselecteerd op hernieuwd gebruik of op grondstof recycling. Een deel van de goederen wordt dan direct verwezen naar de diverse containers in onze milieustraat.

De BOHERO ontvangers zijn getraind om de juiste selectie te maken om zoveel mogelijk van de aangeboden goederen via het kringloopwinkel kanaal te verkopen.

Na deze eerste selectie volgt een tweede selectie door gespecialiseerde teams, die de kennis hebben over de desbetreffende goederen categorie, zoals er zijn:

 1. Kleding & Schoeisel
 2. Meubelen
 3. Huishoudelijke artikelen
 4. Audio en TV
 5. Computer
 6. Bedgoed
 7. Boek & Plaat
 8. Klein & Groot Elektrisch
 9. Speelgoed
 10. Gereedschap
 11. Speciale te taxeren goederen

De deskundige BOHERO medewerkers selecteren dan als volgt:

 1. Geschikt voor de kringloopwinkel BOHERO Borculo en het artikel wordt geprijsd.
 2. Geschikt voor de kringloopwinkel (s) buitenland en wordt opgeslagen.
 3. Geschikt na reparatie voor verkoop en het artikel wordt geprijsd, niet geschikt dan afvoer na de milieustraat.
 4. Demontage van goederen in hoofdcomponenten.

De goederen worden op de daarvoor bestemde plaats in de winkel geplaatst met een label voor prijs en weeknummer van plaatsing. Dit weeknummer is belangrijk voor de doorstroming van de artikelen. Frequent wordt gekeken of de artikelen al lang in de winkel staan opgesteld. Indien dit het geval is worden deze artikelen uit de winkel gehaald en opgeslagen voor vervoer naar het buitenland. Voor de meeste artikelen geldt een maximaal verblijf van 30 dagen.

De doorstroming is erg belangrijk, aangezien BOHERO de aanvoer niet kan stoppen, zoals een normaal bedrijf dat wel zou kunnen. Ten einde toch zoveel mogelijk artikelen een tweede kans te geven moet de doorstroming optimaal zijn. BOHERO streeft er naar om zo weinig mogelijk via de milieustraat af te voeren.

De verzamelde goederen voor het buitenland, zijnde Roemenië, Moldavië en Oekraïne worden om de paar weken op de maandagen in geladen en vervoerd naar de desbetreffende landen.

Het geheel van het proces wordt ondersteund door de vrijwilligers op het kantoor die de coördinatie, planning en administratie.